Resan till Karlstad

Jag fick ett samtal från mina kollegor som befann sig i Karlstad och besökte föreningen JAG´s ”Vi Vill Bidra”! Jag kunde inte följa med på resan så jag  fick följa dom via FaceTime. 
Mycket handlade om att man kan jobba oavsett hur pass stor funktionsnedsättning man har, tillsammans med sin assistent. Dom visade hur dom jobbade och allt varierade utifrån ork och sin egen förmåga. Det var en deltagare som hade sin dagliga verksamhet på ett café där hon gjorde mackor med hjälp av sina assistenter.
Att ha ett jobb där man får ha sin assistent med sig är en dröm för många att få ha. För att få jobba i ”Vi Vill Bidra” så krävs det att man har assistent. Vi fick mycket idéer vad man kan göra med samma idéform som ”Vi vill bidra” hade. Än så länge får de ingen habiliteringsersättning eftersom reglerna inom daglig verksamhet är sådana.
Hade jag inte haft sådant strul med mitt assistentbolag så hade jag hemskt gärna varit med på resan. Men eftersom jag aldrig vet om jag får med mig någon assistent så beslöt jag mig för att vara hemma. Tråkigt men sant. Men trots allt, så verkar det ha varit bra utan mig med alla utflykter som de fick vara med på. En utflykt som jag skulle vilja ha varit med på är när dom var till Mariebergsskogen. Det var en deltagare som hade en uppgift att göra frågor till en tipspromenad. Varje vecka byttes dom ut till nya bra frågor. Sen får de som går denna spårslinga säker ett nytt bättre flås. Och det blir ju bra för mänskligheten.

Utanför en av arbetsplatserna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *